כל מעצב, ולו הטוב יותר, שמח להכיר תמיד קיצורי דרך, שימושים חדשים ושיפורים בתוכנות. מכללת מנטור, המכללה לעיצוב גרפי, צילום וניו מדיה, שמחה להגיש לכם מדי שבוע טיפ חדש – אינפורמציה קטנה שיכולה לעשות הבדל גדול. בכל שבוע נתמקד בתוכנה אחרת, והפעם – Photoshop


בדרך לדואטון

דואטון (Image – Mode – Duoton) הוא מודל צבע אשר מאפשר לצבוע את התמונה בצבע אחד עד ארבעה, לפי בחירתכם. בחירה עצמאית של הצבעים יכולה להביא לתוצאות מעניינות מאוד. חשוב לשים לב שאפשרות זו אינה פעילה כברירת מחדל. על מנת להפעילה יש להשתמש (כפי שאדובי ממליצה) בשכבת העריכה Balck & White ואז לבצע המרה של התמונה לגווני אפור (Grayscale). לכאורה, אתם יכולים להמיר ישירות את התמונה ל-Grayscale, אבל ההמלצה שלנו, היא להתעכב עוד דקה ולבחון את האופציה הזו.

המרת התמונה

פיתחו את חלון השכבות. שם, עליכם לבחור מתפריט שכבות העריכה (בתחתית החלון) את האפשרות Black & White. תוכלו לראות שהתמונה הופכת באופן מיידי לגווני אפור, ולכאורה נותנת תוצאה מאד דומה לזו שהייתם מקבלים בפקודת Grayscale, רק שבמקרה הזה אתם יכולים להמשיך ולערוך את התוצאה, עד לקבלת גווני אפור שמתאימים לכם יותר. עכשיו בחרו במודל הצבע Grayscale והמירו את התמונה שוב לגווני אפור. כן, אתם צריכים לשטח את התמונה.

שימוש ב- Duoton

עכשיו, אפשר לבחור במודל הצבע Duoton. מתפריט החלון בחרו כמה צבעים אתם רוצים עבור התמונה. שימו לב שאם אתם משלבים את התמונה בקובץ של אילוסטרייטור או אינדיזיין, צבעים אלו יגיעו כצבעי ספוט וכך גם יש להדפיסם. אם אתם מתעדים להדפיס את התמונה, אנחנו ממליצים בחום (למרות שאפשר אחרת) לבחור את הצבעים הנוספים מתוך קטלוג פנטון המתאים לסוג הדפסת התמונה. במידה והתמונה מיועדת לאינטרנט, בחרו מה שמתאים לכם (החיים הקלים של מעצבי אתרים…).

פיזור הצבע

לחיצה על אפשרות העקומה שמשמאל לדוגמת הצבע, מאפשרת לקבוע בצורה טובה יותר את פיזור הצבע בתמונה. גרירת העקומה כלפי מטה מורידה את רמת הצבע וגרירה כלפי מעלה – מעלה אותו. ניתן להקליד נתונים בשדות שמצידה הימני של העקומה וכך לשלוט טוב יותר ברמת האחוזים בכל חלק של העקומה.

בחירת הצבעים

ההמלצה היא לבחור גוון כהה אחד לפחות, וזאת על מנת לתת עומק לתמונה. ברירת המחדל היא שחור, אבל באמת שלא חייבים. אפשר לבחור גוון כהה של כחול או אפור חם למטרה זו (כמובן שאם העבודה מיועדת לדפוס והמלל בה הוא בצבע שחור, אין לכם יותר מדי ברירות). התמונה לדוגמא מציגה את תהליך העבודה עם מודל Duoton: התמונה המקורית בצד שמאל, מימין אותה תמונה אחרי שימוש בשכבת העריכה הראשונית (לפני ההמרה לגווני אפור וצביעה) ובאמצע ניתן לראות את התמונה הסופית (לאחר המרה ישירה לגווני אפור וצביעה).

Share

קצת על המחבר:

תמצאו את Pixel Perfect ב:

מאמרים שעשויים לעניין אותך

המדריך ל- UI HACKING

העדכון שכולנו חיכינו לו בדרך לפיגמה

השראה בשישי: בשר ללא בשר

המדריך ל- UI HACKING

העדכון שכולנו חיכינו לו בדרך לפיגמה

השראה בשישי: בשר ללא בשר

הצטרפו לניוזלטר שלנו!

הרשמו לניוזלטר של פיקסל פרפקט וקבלו למייל רשימת קריאה חשובה לתחום מדי שבוע

אשמח לשלוח לך פרטים!

אנא מלא/י את פרטי הקשר שלך כאן ואשלח לך אימייל עם כל הפרטים אודות ההכשרה
;