כל מעצב, ולו הטוב יותר, שמח להכיר תמיד קיצורי דרך, שימושים חדשים ושיפורים בתוכנות. מכללת מנטור, המכללה לעיצוב גרפי, צילום וניו מדיה, שמחה להגיש לכם מדי שבוע טיפ חדש – אינפורמציה קטנה שיכולה לעשות הבדל גדול. בכל שבוע נתמקד בתוכנה אחרת, והפעם – Indesign

בלי לנקוב בשמות, יש עדיין אנשים שמשתמשים בעיגולים וטאבים כדי ליצור רשימה עם בולטים ורשימה ממוספרת. התוצאה, כרגיל, היא עבודה כפולה, כי אם אתם רוצים לשנות את צבע הבולט (שהעיגול יהיה בצבע שונה מזה של המלל), להקטין או להגדיל אותו, אתם צריכים לעבור על כל המסמך ולשנות את זה ידנית. אותו כנ"ל לגבי המרחק בין הבולט למלל וכן הלאה.

אז למה לא להכין סגנון? מי שהתשובה שלו לשאלה הזו היא "כי אני לא יודע איך", הטיפ הזה בשבילו.

1. הגדירו סגנון פיסקה חדש וקראו לו Bullets. אתם יכולים (ואפילו מומלץ) לבסס את הסגנון הזה על סגנון המלל הרץ שלכם (במידה ויש כזה).


2. בהגדרות Indents and Spacing הגדירו לכניסה מימין (Right Indent) כניסה של 4 מ"מ.

3. בהגדרות כניסת השורה הראשונה (Firest Line Indent) הגדירו 4- מ"מ (אותו ערך כמו של כניסת הפיסקה אבל שלילי).
כך הבולט ייושר לכל המלל אבל המלל שאחריו "יכנס" 4 מ"מ.


4. באפשרויות Bullets and Numbering בחרו מתפריט List Type את האפשרות Bullets וסמנו את האות שתהווה את הבולט (הוא לא חייב להיות עיגול). אם אתם לא רואים את האות המתאימה, ליחצו על כפתור Add ובחרו את האות המתאימה לכם.


5. אותו רעיון עובד גם על מספרים (Numbers). מתפריט Format ניתן לקבוע את מיבנה המספור, כולל מספור באותיות עבריות (א', ב', ג'). במידה והוגדר סגנון אות (Character Style) עבור המספרים או הבולטים, ניתן לבחור בו מהתפריט המתאים.


זהו, פשוט וקל. אל תגידו שלא ידעתם.

עוד הערה קטנה אחת – בגירסת CS6 סדר הפעולות מעט שונה ויש להגדיר קודם את הכניסות באפשרויות Bullets and Numbering.

Share

קצת על המחבר:

תמצאו את Pixel Perfect ב:

מאמרים שעשויים לעניין אותך

המדריך ל- UI HACKING

העדכון שכולנו חיכינו לו בדרך לפיגמה

השראה בשישי: בשר ללא בשר

המדריך ל- UI HACKING

העדכון שכולנו חיכינו לו בדרך לפיגמה

השראה בשישי: בשר ללא בשר

הצטרפו לניוזלטר שלנו!

הרשמו לניוזלטר של פיקסל פרפקט וקבלו למייל רשימת קריאה חשובה לתחום מדי שבוע

אשמח לשלוח לך פרטים!

אנא מלא/י את פרטי הקשר שלך כאן ואשלח לך אימייל עם כל הפרטים אודות ההכשרה
;